Cityringen åbner ultimo september

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, bliver to måneder forsinket og åbner i slutningen af september. Den præcise åbningsdato meldes ud i juni.

Som Metroselskabet meldte ud i april, lykkedes det ikke for entreprenøren at nå en vigtig milepæl på projektet, der skulle være opnået i slutningen af marts. Det betyder blandt andet, at der udestår en større mængde tests, som er afgørende for sikkerhedsgodkendelsen af systemet.

Efter grundige analyser af muligheden for at færdiggøre de udestående arbejder på Cityringen og fastholde åbningstidspunktet i den oprindelige tidsplan står det nu klart, at åbningen må rykkes to måneder til slutningen af september.

Metroselskabet har sammen med entreprenørerne CMT og Hitachi Rail STS udarbejdet en ny og realistisk tidsplan. En præcis åbningsdato for Cityringen vil blive meldt ud i juni.

Samtidig med færdiggørelsen af Cityringens 17 nye metrostationer fortsætter arbejdet også med at indrette byrum og stationspladser. Helt frem til åbningen vil der derfor være aktiviteter både over og under jorden.

Kilde: m.dk