Metro

Nuuks Plads Metrostation
September 2019 åbner Københavns nye Metrolinje Cityringen. Efter mange år med støj og byggerod, vil der på Nuuks Plads, få meter fra vores hoveddør åbne en af de nye metrostationer. Vi har forsøgt at samle lidt information om vores kommende nabo. Ophavsret til billedemateriale tilhører Metroselskabet.

Om Cityringen
Cityringen vil med sin 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler forbinde København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Den nye metrolinje får 17 underjordiske stationer, og på to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kan du skifte til de eksisterende metrolinjer.

Hurtigt gennem byen
Metroen vil ligesom den eksisterende metro have hyppige afgange og køre uden en egentlig køreplan. Gennemsnitsfarten vil være 40 kilometer i timen inklusiv stop på stationerne. Det vil tage 24 minutter at køre hele Cityringen rundt, og da metrotogene kører i begge retninger, vil den tidsmæssigt længste tur mellem Københavns H og Skjolds Plads tage 12 minutter.

Nuuks Plads under jorden
Sorte, grå og brunlige farvenuancer skal pryde stationen ved Nuuks Plads. Væggene bliver beklædt med teglsten, og de mørke farvenuancer er inspireret af skiffer-facaden på det tidligere Landsarkiv, der ligger ved siden af stationen.

Bygningen blev oprindeligt tegnet af den samme arkitekt, der har tegnet Københavns Rådhus. I 1970’erne opførte man imidlertid en moderne tilbygning til Landsarkivet, der er beklædt med mørke skifferplader.
Tilbygningen og de rå teglstensbyggerier på Nørrebro har været inspirationskilde til stationen ved Nuuks Plads.

 

Nuuks Plads over jorden
Trærækken mod Jagtvej bliver genskabt, mens arealet mellem stationselementerne og Landsarkivet fortsat holdes fri til lejlighedsvise aktiviteter.

På den måde får området optimale muligheder for byliv, og samtidig er det fleksibelt i forhold til de fremtidige planer, der er om at ombygge og indrette boliger i Landsarkivet.

Se detaljeret kort over metrostationen over jorden.

 

Billeder fra byggeriet